Keukenopstellingen: haal meer uit jouw culinaire ruimte

De wondere wereld van keukens is enorm!
Modern, landelijk, design of een combinatie van stijlen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Hetzelfde geldt voor keukenopstellingen. Maar wat houden deze opstellingen precies in en waar moet je op letten? Wij vertellen het je allemaal in deze blog.

Haal het meeste uit je keuken

De uitstraling van je nieuwe keuken valt of staat bij de opstelling van de keuken. Het bepaalt niet alleen de looproute, lay-out en de opbergruimte. Maar ook het gebruiksgemak van je keuken. Iedere keukenopstelling is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een werkdriehoek. Dit is de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en de koelkast. Met de meest efficiënte indeling hiervan, heb je voldoende bewegingsruimte en haal je echt alles uit je keuken.

Parallel keukens

Een echte klassieker onder de keukenopstellingen? Dat is een rechte keukenopstelling. Compact en veelzijdig. Maar wil je nog meer ruimte? Dan kies je voor een upgrade: de parallel keuken. Deze opstelling bestaat uit twee keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld een kastenwand met ovens en een kookeiland met werkblad aan de overkant. Of je nu een woonkeuken hebt of een smalle keuken, dankzij de ruime opbergmogelijkheden en extra meters werkblad is een parallel keukenopstelling altijd een succes!

Tip van adviseur Jip: gooi het design helemaal om en kies voor een tafel die onderdeel is van het keukenmeubel in plaats van een vrijstaande eettafel. Zo creëer je de perfecte mix van koken en eten op één plek.

Keukenopstelling met kookeiland

Een opstelling die al jarenlang populair is, is een keukenopstelling met kookeiland. Praktisch, luxe en perfect als je op zoek bent naar een sfeervolle woonkeuken. Familie en vrienden kunnen plaatsnemen aan de bar terwijl jij lekker staat te kokkerellen.  Een ander voordeel van deze keukenopstelling is de hoeveelheid ruimte. Denk aan een extra groot werkblad, een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging en genoeg kastjes en lades. Zo is koken iedere dag weer een feest.

Tip van adviseur Jip: heb je geen ruimte voor een kookeiland? Kies dan T-keukenopstelling. Aan het “losse” gedeelte kun je alsnog aan twee kanten staan of eten bereiden.

Hoekkeukens

Ben jij een echte keukenprins(es)? Dan is een hoekkeuken precies wat je nodig hebt. Dankzij de praktische opstelling heb je meer dan genoeg ruimte om uitgebreid te koken en je keukenbenodigdheden op te ruimen. Ga voor een T-keukenopstelling, L-keuken of een U-keuken als je een grote ruimte beschikbaar hebt.

Stel jouw droomkeuken samen met onze 3D-ontwerptool

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de juiste opstelling kiest. Ga zelf aan de slag met onze handige 3D-ontwerptool en stel jouw droomkeuken samen. Speel met de ruimte, kleuren, elementen en verschillende keukenopstellingen voorbeelden. Voeg de gewenste apparatuur toe en maak de ruimte tot slot compleet met verlichting. Voordat je het weet is jouw ideale keuken een feit!

Start met ontwerpen

 

Advies over keukenopstellingen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de verschillende keukenopstellingen? Wij geven je graag advies op maat. Kom langs in een Grando vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we dan hoe we de ruimte in jouw keuken het beste kunnen benutten. Je ontvangt hierbij ook een gedetailleerde 3D tekening.

Maak vrijblijvend een afspraak en laat je inspireren. Onze adviseurs vertellen je graag meer!