Hoe kies je het perfecte werkblad voor jouw droomkeuken?

Bij het ontwerpen van je droomkeuken moet je een hoop keuzes maken. Een van de belangrijkste is het kiezen van het juiste werkblad. Want dit blad is niet alleen functioneel tijdens het koken, het beïnvloedt ook de uitstraling van de keuken. Keukenwerkbladen zijn er in ontzettend veel soorten. Denk aan hout, composiet of een kunststof werkblad. Maar hoe kies je nu de juiste variant? Wij zetten alle voor- en nadelen van elk materiaal voor je op een rij!

Graniet

Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Een keuken werkblad van graniet is ook bestand tegen krassen en hitte. Ideaal als je een enthousiaste hobbykok bent! 

Marmer

De trend van dit moment is marmer. Het zorgt voor een klassieke uitstraling in je keuken en gaat een leven lang mee. Als je voor marmer kiest, raden we je aan om het werkblad te laten impregneren zodat het minder vlekgevoelig is en waterafstotend. 

Hout

Een houten werkblad in je keuken zorgt meteen voor een warme en gezellige uitstraling. Het is tijdloos én trendy! Wel is dit materiaal iets gevoeliger voor krassen en vocht. Let er dus op dat je het keukenwerkblad goed moet onderhouden. 

Beton

Een werkblad van beton geeft direct een stoere uitstraling aan je keuken. Beton is niet alleen hittebestendig, kras- en stootvast, het is ook nog eens duurzaam. Nadelen zijn er natuurlijk ook: een keuken werkblad van beton is vrij zwaar en vlekgevoelig. 

Kunststof

Met een kunststof werkblad in je keuken zit je altijd goed. Het is onderhoudsvriendelijk, krasvast, licht en vrijwel naadloos. Ook is dit de voordeligste optie voor je portemonnee. Enige minpuntje is dat je voorzichtig moet zijn met hete pannen op het blad. 

Kleur en stijl

Heb je eenmaal een materiaal gekozen, dan is het tijd voor het selecteren van de gewenste kleur en stijl. Van een landelijke look tot een stoere, industriele uitstraling in de keuken, de keuze is aan jou! Zo creëer je een fijne plek om te koken én geniet je tegelijk van een interieur dat helemaal past bij jouw wensen. Win-Win! 

Advies over keukenwerkbladen? 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werkbladen in jouw keuken? Wij geven je graag advies op maat. Kom langs in één van onze Grando vestigingen bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en te helpen om jouw droomkeuken samen te stellen. Maak vrijblijvend een afspraak en laat je inspireren.